Pasta s tikvicama

by | januar 20, 2013

Sastojci:

  • 500 g testenine po želji
  • 350 g mladih tikvica
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 80 g pančete
  • 20 g parmezana
  • 4 dl neutralne pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Tikvice oprati, odseći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
2. Crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
3. Pančetu iseći na tanke štapiće.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati pančetu te i nju kratko propržiti.
5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začine po ukusu te kuvati na umerenoj temperaturi 10 min. dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procediti od suvišne tečnosti.
8. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: