Pašteta od tune
Verovatno svako od nas u svom frižideru, uvek ima barem neki namaz, kojim će se poslužiti za doručak ili večeru, onda kada nema vremena da spremi nešto drugo.
Kada se ne radi o džemu, ili ajvaru, koji uglavnom spremamo sami, uglavnom je pašteta najčešći namaz koji odabiramo za brzi obrok. Pa ipak, uvek pomislimo na mitove koji prate ovaj namaz o njegovim sastojcima, koji ni malo nisu zdravi i o njegovoj štetnosti za naš organizam.
Da bismo vas oslobodili ovakvih razmišljanja, a istovremeno omogućili da uživate u svom omiljenom namazu, pripremili smo vam recept uz koji ćete jednostavno pripremiti ukusnu i zdravu paštetu kod kuće, za koju ćete sa sigurnošću znati da ne sadrži štetne sastojke i u čijem ćete izvanrednom ukusu spokojno uživati.
Sastojci:
- Dve konzerve tune
- Kašičica senfa
- 3 trouglića zdenke
- 1/2 glavice crnog luka
- 4 kisela krastavčića
- 6 crnih maslina
Priprema:
Ocedite tunu iz konzerve. Sjedinite je zajedno sa sirom, štapnim mikserom, dok ne dobijete kompaktnu masu. Dodajte naseckani luk, krastavčiće i masline, kao i kašičicu senfa. Nastavite mikserom da ujedinjujete smesu. Začine dodajte po ukusu. Poslužite je sa toplim, integralnim tostom i uživajte.
Pročitajte i…Zdravo i ukusno: Namaz od cvekle i feta sira
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock
Autor: T.V.