Pašteta od tune

by | mart 3, 2018

Verovatno svako od nas u svom frižideru, uvek ima barem neki namaz, kojim će se poslužiti za doručak ili večeru, onda kada nema vremena da spremi nešto drugo. 

Kada se ne radi o džemu, ili ajvaru, koji uglavnom spremamo sami, uglavnom je pašteta najčešći namaz koji odabiramo za brzi obrok. Pa ipak, uvek pomislimo na mitove koji prate ovaj namaz o njegovim sastojcima, koji ni malo nisu zdravi i o njegovoj štetnosti za naš organizam.

Da bismo vas oslobodili ovakvih razmišljanja, a istovremeno omogućili da uživate u svom omiljenom namazu, pripremili smo vam recept uz koji ćete jednostavno pripremiti ukusnu i zdravu paštetu kod kuće, za koju ćete sa sigurnošću znati da ne sadrži štetne sastojke i u čijem ćete izvanrednom ukusu spokojno uživati.

Sastojci:

  • Dve konzerve tune
  • Kašičica senfa
  • 3 trouglića zdenke
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 4 kisela krastavčića
  • 6 crnih maslina

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Ocedite tunu iz konzerve. Sjedinite je zajedno sa sirom, štapnim mikserom, dok ne dobijete kompaktnu masu. Dodajte naseckani luk, krastavčiće i masline, kao i kašičicu senfa. Nastavite mikserom da ujedinjujete smesu. Začine dodajte po ukusu. Poslužite je sa toplim, integralnim tostom i uživajte.

Pročitajte i…Zdravo i ukusno: Namaz od cvekle i feta sira

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: