Pašteta od tunjevine sa kikirikijem
Sastojci:
- 300 g tunjevine iz konzerve
- 50 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1 ravna kašika senfa
- 100 g putera
- 100 g mariniranih šampinjona
- 3 kisela krastavca
- 50 g kikirikija
- prstohvat belog luka
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 pakovanje tost hleba
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
2. Marinirane šampinjone i kisele krastavce ocediti od tečnosti i iseći na krupnije komade. Crni luk očistiti i takođe iseći na krupnije komade.
3. Puter penasto umutiti.
4. U blenderu sjediniti tunjevinu, šampinjone, kisele krastavce, kikiriki, crni luk, majonez, senf, beli luk i začine po ukusu. Miksati dok se ne dobije fina kremasta masa. Pred kraj miksanja dodati puter i kratko mutiti dok se smesa ne sjedini.
5. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Tost hleb ispeći kako bi porumeneo, a potom ga premazati ohlađenom paštetom.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama