Patlidžan na žaru sa sosom od paradajza

by | decembar 14, 2011

Za ovaj recept je potrebno:

– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– maslinovo ulje
– pola kilograma oguljenog paradajza
– 2 patlidžana srednje veličine
– 150 grama biljnog sira
– kašičica šećera
– so
– crvena paprika (ljuta)

Kako pripremiti:

Crni i beli luk ogulite i narežite na kockice, zatim propržite u maslinovom ulju. Oguljeni paradajz dodajte u tavu te kuvati i povremeno dodajte vode sve dok smesa ne postane gusti sos. U sos dodajte so, ljutu papriku i kašičicu šećera.

Članak se nastavlja posle reklama

Patlidžane očistite i narežite na komade debljine oko 1 cm te ih posoljene ostavite da odstoje nekoliko minuda. U međuvremenu biljni sir narežite na kockice. Patlidžan premažite maslinovim uljem te pecite na vrućem žaru po par minuta sa obe strane. Na komade patlidžana pažljivo nanesite prethodno pripremljeni sos i sir te još malo zapecite.

Tagovi: