Pečena piletina sa čorizom by 24Kitchen

by | januar 1, 2013

Sastojci:

  • 1 pile
  • 2 komada čorizo kobasice
  • ¾ šoljice zelenih maslina
  • 8 grančica svežeg origana
  • 1 limun
  • 250 g čeri paradajza
  • 12 neoljuštenih češanja belog Iuka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber

Način pripreme:

1. lsecite piletinu na komade. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i poređajte komade piletine. Isecite kobasice po dužini i stavite u posudu.
2. Po mesu rasporedite masline i čeri paradajz. Iskidajte listiće origana i dodajte beli luk. Rasporedite i kriške Iimuna.
3. Na kraju pospite maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Stavite piletinu u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni oko 35 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: