Pečena rebra u sosu od meda by 24Kitchen

by | januar 4, 2013

Sastojci:

  • pola veze mladog luka
  • so i biber
  • 1 kg svinjskih rebara

Za marinadu:

  • 1 kašičica semenki mirođije
  • so
  • 1 kašičica mešavine začina
  • 1 cvet anisa
  • 1 kašičica sečuanskog bibera

Za sos:

  • 1 crvena ljuta paprika
  • 3 kašičice meda
  • 1 Iimet
  • 2 čena belog Iuka
  • 3 kašičice susama
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 150 ml soja sosa

Našin pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Razdvojte rebra jedno od drugog i stavite ih u činiju. Pospite začine preko njih i rukama dobro promešajte da marinada upija u meso. Poređajte rebra u tepsiju i pecite 1 sat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
2. Da napravite sos, u čarpicu stavite maslinovo ulje, med i sitno naseckan beli Iuk, soja sos, narendanu koru Iimuna, susam i iseckanu Ijutu papriku na trake. Ostavita smesu da provri i posle da se krčka nekoliko minuta.
3. Izvadite rebra iz rerne i namažite ih sosom pomoću četkice. Ostatak sosa prebacite u činijicu i servirajta kasnije sa rebrima. Vratite tepsiju u rernu i pecite još 15 minuta.
4. Servirajta pečena rebarca posuta tračicama Ijute paprike sa salatom od rukole sa vinskim sirćetom i maslinovim uljem.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: