Pečeni ananas sa medom by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 ananas
- 2 štapića vanile
- 2 štapića cimeta
- 2 struka ruzmarina
- 100 g maslaca
- 2 kašike meda
- 125 ml slatke pavlake
- 0,5 kg sladoleda od vanlle
Za karamel sos:
- 50 ml vode
- 200 g šećera
- 200 ml tečne pavlake
Način pripreme:
1. Isecite dno ananasa i stavite preko daske. Oljuštite ga. Isecite u krunu, ali je sačuvajte. Posle napravite kose proreze, da biste uklonili crne tačke. lzdubite njegovu unutrašnjost uređajam za čišćenje jabuka.
2. U unutrašnjost postavite štapiće vanile i cimeta iseckans po dužini na pola, i struk ruzmarina.
3. Rastopite maslac u plehu u kome ćete peći i ispecite ceo ananas sa svih strana, dok ne dobije braon boju.
4. Prelijte ananas medom i pecite ga 45 minuta na 160 stepeni.
5. Za karamel sos u šerpicu stavite vodu i šećer. Kuvajte dok se šećer ne rastopi, nakon toga smanjite vatru i ostavite sos da se krčka dok ne dobije svetlobraon boju. Dodajte prethodno zagrejanu pavlaku i ostavite da se krčka.
6. Servirajte ananas uspravno u činiji. Polijte ga karamel sosom i ukrasita kuglama sladoleda od vanile i umućene pavlake. Vratite krunu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen