Pečeno povrće sa kamember sirom by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 2 paradajza
- 250 g sira
- maslinovo ulje
- 1 integralni hleb
- so i biber
- maslac
Za voćnu salatu:
- 95 g očišćenih lešnika
- 1 pomorandža
- 200 g suvih smokvi
- 1 jabuka
- 100 g suvog grožđa
Način pripreme:
1. Iseckajte povrće na kružiće. Namažite uljem pleh i poređajte kao crep, prvo tikvice, pa patlidžan i paradajz. Ako su vam ostale tikvice, poređajte još jedan red. Posolite i pobiberite.
2. Isecite sir na velike kriške i gusto poređajte preko povrća. Zapecite povrće 25 minuta na 180 stepeni.
3. Zapecite lešnike oko 5 minuta. Kada se ohlade, iseckajte ih.
4. Isecite hleb na kriške, namažite ih maslacem i pecite u gril-tiganju oko 4 minuta.
5. Za voćnu salatu isecite smokve i jabuke na tanke komadiće. Oljuštite koru i membranu pomorandže i isecite je na komade. Stavite voće u činiju i dodajte suvo grožđe i iseckane lešnike. Promešajte.
6. Servirajte pečeno povrće sa kamember sirom, tako što ćete ga zaliti sopstvenim sosom, posližiti sa kriškom hleba i voćnom salatom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen