PENNE ALL AMATRICIANA
POTREBNO JE: (za jednu osobu)
- 2 dl paradajz pelata,
- 2 glavice crnog luka,
- 50-70 g pršute,
- 1 dl belog vina,
- začinsko bilje (peršun, bosiljak, origano, lovor),
- so, biber u zrnu
PRIPREMA:
Članak se nastavlja posle reklama
Propržite crni luk sa lovorom i biberom u zrnu, dodajte paradajz pelat i belo vino. Kada se umak ukuva (oko 20 minuta), dodajte začine.
REČ NUTRICIONISTE:
Članak se nastavlja posle reklama
Pene all amatriciana nije lagano jelo, dosta je „sito“, pa se preporučuje kao glavni obrok. Ukoliko ga servirate za predjelo, onda to činite u manjim porcijama.
Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Mladen Sekulić; organizacija: Maja Brzak-Dutina; Restoran: Piccolo Mondo