Perkelt od džigerice
Sastojci:
- 600 g pileće džigerice
- 3 glavice ljubičastog luka
- 100 g mesnate slanine
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 0,5 dl slatkog crnog vina
- 2 kašike soja sosa
- 1 dl pileće supe
- 1 kašika gustina
- 1 kašika seckanog peršuna
- 600 g krompira
- 1 dl mleka, so
- 40 g margarina
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Ljubičasti luk i mesnatu slaninu iseći na kockice.
2. Pileću džigericu preseći napola i očistiti od žilica.
3. Na malo ulja propržiti luk i slaninu a zatim dodati pileću džigericu i kratko je pržiti na umerenoj temperaturi. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok džigerica ne omekša.
4. Potom dodati slatko crno vino, soja sos i mlevenu papriku te kratko prodinstati.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i pileće supe pa kuvati dok se ne zgusne.
6. Dinstanu džigericu začiniti po ukusu i posuti peršunom.
7. Krompir obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti i ispasirati. Sjediniti sa margarinom i mlekom te umutiti mikserom.
8. Gotovu džigericu servirati uz pire krompir.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama