Peštanski gulaš

by | januar 18, 2013

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa od buta
  • 2 kašike džema od šljiva
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 g celera
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 100 g pančete
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 kašike gustina
  • juneće supe po potrebi
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Junetinu iseći na krupnije kocke, a pančetu na kockice.
2. Šargarepu i celer izrendati na krupo rende, a crni luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i pančetu, zatim dodati šargarepu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Povremeno dolivati juneću supu po potrebi.
5. Kada je meso napola dinstano, dodati džem od šljiva, paradajz pire i mlevenu papriku te doliti vode da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: