Pica Kvatro gusti by 24Kitchen

by | januar 15, 2013

Sastojci:

  • paradajz sos
  • salama
  • zelena paprika
  • rukola
  • kugla mocarele
  • ulje
  • 4 čena belog luka
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika belog vina
  • so
  • školjke
  • male, prethodno skuvane, skaride
  • listići bosiljka
  • 1 paradajz
  • sok i kora od limuna
  • ulje
  • celi listovi blitve
  • so i aleva paprika
  • sok od limuna
  • ulje
  • sok od paradajza
  • 1 jaje
  • kugla mocarele
  • sok od paradajza
  • pola tikvice
  • dimljena slanina
  • tvrdi sir

Način pripreme:

1. Umesite testo za picu i ostavite ga da naraste oko 60 minuta (800 g brašna, 200 g griza, 550ml mlake vode, kašika soli, 4 kašike ulja, 2 kesice suvog kvasca). Testo razvucite u pravougaoni oblik pomoću oklagije. Od testa isecite dugu tanku traku i njime podelite picu na četiri dela. napravite i obod od testa sa svih strana pice.

2. Za deo s plodovima mora napravite podlogu od istucanog belog luka, ulja, vina i soli. Njome premažite testo. Preko stavite nekoliko školjki desetak skarida, listiće bosiljka, isečen svež paradajz, narendajte malo limunove kore i poprskajte sokom od limuna i uljem.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Drugi deo premažite paradajz sosom (oko dve kašike), poređajte komade salame i kolutiće sveže paprike. Pospite rukolom i izlomljenom mocarelom. Poprskajte uljem.

4. List blitve barite jedan minut, a njeno stablo tri minuta. Začinite ih u posudi solju, limunovim sokom i uljem. Testo premažite paradajz sosom, a preko rasporedite listove i izlomljena stabla blitve. Preko toga razbijte jedno jaje i stavite komadiće mocarele.

5. Za poslednji deo, premažite paradajz sos, a odozgo stavite tanko isečene lisitće tikvice, a odozgo poređajte dimljenu slaninu i tvrdi sir. Pospite i sasvim sitno iseckanu ljutu papriku.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Picu možete peći u jako zagrejanoj rerni oko osam minuta.

(Džejmi Oliver: Džejmi kod kuće)

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: