Pica Kvatro gusti by 24Kitchen
Sastojci:
- paradajz sos
- salama
- zelena paprika
- rukola
- kugla mocarele
- ulje
- 4 čena belog luka
- 6 kašika ulja
- 6 kašika belog vina
- so
- školjke
- male, prethodno skuvane, skaride
- listići bosiljka
- 1 paradajz
- sok i kora od limuna
- ulje
- celi listovi blitve
- so i aleva paprika
- sok od limuna
- ulje
- sok od paradajza
- 1 jaje
- kugla mocarele
- sok od paradajza
- pola tikvice
- dimljena slanina
- tvrdi sir
Način pripreme:
1. Umesite testo za picu i ostavite ga da naraste oko 60 minuta (800 g brašna, 200 g griza, 550ml mlake vode, kašika soli, 4 kašike ulja, 2 kesice suvog kvasca). Testo razvucite u pravougaoni oblik pomoću oklagije. Od testa isecite dugu tanku traku i njime podelite picu na četiri dela. napravite i obod od testa sa svih strana pice.
2. Za deo s plodovima mora napravite podlogu od istucanog belog luka, ulja, vina i soli. Njome premažite testo. Preko stavite nekoliko školjki desetak skarida, listiće bosiljka, isečen svež paradajz, narendajte malo limunove kore i poprskajte sokom od limuna i uljem.
3. Drugi deo premažite paradajz sosom (oko dve kašike), poređajte komade salame i kolutiće sveže paprike. Pospite rukolom i izlomljenom mocarelom. Poprskajte uljem.
4. List blitve barite jedan minut, a njeno stablo tri minuta. Začinite ih u posudi solju, limunovim sokom i uljem. Testo premažite paradajz sosom, a preko rasporedite listove i izlomljena stabla blitve. Preko toga razbijte jedno jaje i stavite komadiće mocarele.
5. Za poslednji deo, premažite paradajz sos, a odozgo stavite tanko isečene lisitće tikvice, a odozgo poređajte dimljenu slaninu i tvrdi sir. Pospite i sasvim sitno iseckanu ljutu papriku.
6. Picu možete peći u jako zagrejanoj rerni oko osam minuta.
(Džejmi Oliver: Džejmi kod kuće)
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen