Pica mafini
Ovo vam može poslužiti kao toplo predjelo uz neki marinirani sos ili doručak sa ajvarom i kiselim mlekom/jogurtom.
Sastojci:
– 1 šolja = 250 ml,
– 3/4 šolje brašna,
– 3/4 kašičice praška za pecivo,
– 3/4 šolje mleka,
– 1 jaje,
– 1 1/4 šolje mešavine italijanskih sireva (mozzarella, parmezan, gauda, beli čedar, koji god imate),
– 120 gr neke blage salame ili praške šunke, iseckane na kockice,
– 2 kašike peršuna,
– ajvar ili mariniran sos.
Priprema:
1. U posudu staviti brašno, jaje, mešavinu sira, iseckanu prašku šunku ili neku blažu salamu, prašak za pecivo, bibera, mleko i peršun.
2. Sve dobro promešati.
3. Kalup za mafine premazati uljem, pa sipati kašikom testo, napuniti kalupe do 2/3.
4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 do 18 minuta.
5. Pečene piza mafine, izvaditi iz rerne, ostaviti ih u kalupu oko 5 minuta da se prohlade.
6. Poslužiti ih tople, a mogu i hladne, sa mariniranim sosom ili ajvarom.
Autor: www.klinikaPERINATAL.com