Pica palenta by 24Kitchen

by | decembar 22, 2012

Sastojci:

  • 3 šoljice svežeg mleka
  • 1 šoljica palente
  • 2 kašike maslaca
  • So po želji

Za nadev:

  • 1 paradajz
  • 2 prstohvata suvog origana
  • 150 g šunke
  • 50 g svežih pečuraka
  • 150 g sira

Način pripreme:

1. U loncu prokuvajte mleko i maslac. Posolite. Dodajte palentu i snažno mešajte žicom ili varjačom 1-2 minuta na slaboj vatri.
2. Na dasku, na papir za pečenje, sipajte palentu i oblikujte u kuglu. Razvucite oklagijom u tanak krug, a špatulom oblikujte glatke ivice.
3. Krug prenesite u pleh zajedno s papirom.
4. Nafilujte iseckanim paradajzom i pospite origanom. Stavite šunku i pečurke i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: