Pijana lubenica: Najbolje osveženje na tropskim vrućinama

by | jul 16, 2015
Priredila: Jovana Jovović

Priredila: Jovana Jovović

Lubenica je većini omiljena poslastica tokom letnje sezone jer osvežava kada su velike vrućine, a bogat je izvor vitamina, antioksidanata i minerala.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Lubenicu, međutim, možete koristiti i na jedan sasvim drugačiji način. Napravite od nje koktel koji ćete poslužiti na žurki. Osim što će izgledati lepo i zanimljivo, ukus je potpuno nov, a priprema je veoma jednostavna.

Sve što vam je potrebno jesu:
– Lubenica
– Kockice leda
– Alkoholno piće (mi vam predlažemo votku ili tekilu)

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:
– Vrlo je važno da lubenica bude ohlađena u frižideru.
– Odrežite krug na vrhu.
– Izvadite mesnati deo i stavite u posebnu posudu.
– Sok koji će nastati ostavite, dolijte alkoholno piće po želji i kockice leda.
– Poklopite onim delom koji ste prethodno izrezali i vratite u frižider da odstoji oko pola sata.
– Na poklopcu napravite rupice kroz koje ćete provući slamčice ili neki kišobrančić i zabava može da počne!
PS: Ukoliko više volite, pijanu lubenicu možete poslužiti i bez poklopca, a u tom slučaju smao u nju stavite slamčice (kao na slici) i uživajte u osveženju.

Tagovi: