Pijani tart by 24Kitchen
Sastojci za testo:
- 250 g brašna
- 125 g mekog maslaca
- 125 g šećera u prahu
- 1 jaje
- ½ kašičice narendane kore limuna
Za punjenje:
- 120 g mekanog maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 120 g sitno mlevenih oljuštenih badema
- 40 g brašna
- 2 jaja
- 1 kesica vanilin šećera
- 20 komada plavih šljiva
- 4 kašike šljivovice
- smeđi šećer za posipanje
- balzamiko dresing
Način pripreme:
1. Očistite šljive od koštica, isecite na kriške i marinirajte rakijom.
2. Promešajte maslac sa šećerom. Dodajte jaje i začine. Dodajte brašno pa umesite mekano testo i ostavite u frižideru 30 minuta.
3. Pobrašnite dasku i razvucite testo. Isecite četvorougaonike veličine 10-12 cm i stavite ih u pleh na papir za pečenje. Od testa napravite tanke valjke i njima oivičite četvorouglove. Pritisnite prstima da biste oblikovali ivice. Probodite viljuškom i pecite dok ne porumeni u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
4. Umešajte sve sastojke za punjenje i mešajte dok ne nastane krem. Premažite ispečene kore. Iscedite šljive od alkohola i gusto ih poređajte po kremu. Pospite smeđim šećerom i pecite dok punjenje ne porumeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen