Pijani tart by 24Kitchen

by | januar 4, 2013

Sastojci za testo:

  • 250 g brašna
  • 125 g mekog maslaca
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • ½ kašičice narendane kore limuna

Za punjenje:

  • 120 g mekanog maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • 120 g sitno mlevenih oljuštenih badema
  • 40 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 20 komada plavih šljiva
  • 4 kašike šljivovice
  • smeđi šećer za posipanje
  • balzamiko dresing

Način pripreme:
1. Očistite šljive od koštica, isecite na kriške i marinirajte rakijom.
2. Promešajte maslac sa šećerom. Dodajte jaje i začine. Dodajte brašno pa umesite mekano testo i ostavite u frižideru 30 minuta.
3. Pobrašnite dasku i razvucite testo. Isecite četvorougaonike veličine 10-12 cm i stavite ih u pleh na papir za pečenje. Od testa napravite tanke valjke i njima oivičite četvorouglove. Pritisnite prstima da biste oblikovali ivice. Probodite viljuškom i pecite dok ne porumeni u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
4. Umešajte sve sastojke za punjenje i mešajte dok ne nastane krem. Premažite ispečene kore. Iscedite šljive od alkohola i gusto ih poređajte po kremu. Pospite smeđim šećerom i pecite dok punjenje ne porumeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: