Pikantna kalcone pica by 24Kitchen

by | maj 17, 2013

Pikantna kalcone pica

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 2 kašičice soli
  • 20 g kvasca
  • 300 ml prohladne vode
  • maslinovo ulje

Za paradajz sos:

  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pirea (koncentrat)
  • 5 paradajza
  • 100 ml crvenog vina
  • 5 grančica origana

Za nadev:

  • 1 glavica luka
  • 1/2 peperoni kobasice
  • 1 ljuta crvena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 2 paradajza
  • 30 g rukole
  • 100 g rikota sira
  • 2 jajeta za premaz

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Sipajte brašno na radnu ploču i napravite udubljenje. Pospite so preko brašna, a u udubljenje stavite kvasac, vodu i maslinovo ulje. Prstima promešajte sastojke, a nakon toga postepeno mesite glatko testo. Stavite loptu testa u nauljenu činiju i pokrijte providnom folijom. Ostavite da naraste na sobnoj temperaturi oko 30 min.
2. Za paradajz sos sitno iseckajte luk i beli luk pa ih propržite u tiganju na ulju. Dodajte paradajz pire i promešajte. Dodajte paradajz, iseckan na kockice, a nakon toga i crveno vino. Ostavite sos da se krčka dok se ne zgusne. Pošto sklonite sos sa vatre, pospite origanom.
3. Za nadev krupno iseckajte luk, papriku, ljutu papriku (prethodno je očistite od semenki), peperoni kobasicu i paradajz.
4. Razvucite testo u veliki krug. Namažite ivice umućenim jajima. Namažite pola testa paradajz sosom, a odozgo poređajte sastojke za nadev. Na kraju pospite rikotu i rukolu. Preklopite picu i dobro pritisnite ivice.
5. Premažite jajem picu spolja, a krajeve preklopite ka unutra. Napravite nekoliko rupica nožem preko pice i prebacite na vruć pleh. Pecite kalconu na 220 stepeni, 20 min.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: