PIleća džigerica sa ajvarom

by | avgust 26, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 40 min.

Potrebno je:

  • 800 g pileće džigerice
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 5 kašika ajvara
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • bosiljak
  • prstohvat sode bikarbone
  • 1 instant pire
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pileću džigericu obariti u ključaloj vodi.

2. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Zatim dodati sodu bikarbonu i promešati te pržiti na umerenoj temperaturi dok se luk ne rastopi.

3. Kuvanu džigericu procediti i sjediniti sa dinstanim lukom. Dodati ajvar, mlevenu papriku i malo vode po potrebi pa sve zajedno kratko prokuvati. Pred kraj dinstanja dodati peršun, bosiljak i začine po ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Instant pire pripremiti prema uputstvu sa kesice i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti domaći ajvar.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: