PIleća džigerica sa ajvarom
za 4 osobe
vreme pripreme: 40 min.
Potrebno je:
- 800 g pileće džigerice
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 5 kašika ajvara
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika seckanog peršuna
- bosiljak
- prstohvat sode bikarbone
- 1 instant pire
- 5 kašika ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Pileću džigericu obariti u ključaloj vodi.
2. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Zatim dodati sodu bikarbonu i promešati te pržiti na umerenoj temperaturi dok se luk ne rastopi.
3. Kuvanu džigericu procediti i sjediniti sa dinstanim lukom. Dodati ajvar, mlevenu papriku i malo vode po potrebi pa sve zajedno kratko prokuvati. Pred kraj dinstanja dodati peršun, bosiljak i začine po ukusu.
Članak se nastavlja posle reklama
4. Instant pire pripremiti prema uputstvu sa kesice i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti domaći ajvar.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana