Pileća džigerica sa rižotom

by | oktobar 27, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 800 g pileće džigerice
  • 200 g pirinča
  • 1 dl belog vina
  • 2 glavice crvenog luka
  • 0,5 dl konjaka
  • 300 g bukovača
  • 150 g brašna
  • ruzmarin
  • 150 g putera
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:

1. U teflonskom tiganju otopiti 50 g putera.
2. Pileću džigericu uvaljati u brašno I propržiti na vrelom ulju.
3. Zatim je preliti konjakom, doliti malo vode i dinstati na umerenoj temperature dok džigerica ne omekša, a suvišne tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
4. Crveni luk iseći na kockice, a bukovače na trake.
5. Na preostalom otopljenom puteru propržiti crveni luk i bukovače, dodati pirinač te i njega kratko propržiti.
6. Zatim preliti belim vinom i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dinstanja dodati ruzmarin, začine po ukusu i promešati.
8. Pripremljeni rižoto poslužiti uz dinstanu džigericu.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  Dobra hrana

Tagovi: