Pileća džigerica sa rižotom
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 800 g pileće džigerice
- 200 g pirinča
- 1 dl belog vina
- 2 glavice crvenog luka
- 0,5 dl konjaka
- 300 g bukovača
- 150 g brašna
- ruzmarin
- 150 g putera
- mešavina začina
- biber
PRIPREMA:
1. U teflonskom tiganju otopiti 50 g putera.
2. Pileću džigericu uvaljati u brašno I propržiti na vrelom ulju.
3. Zatim je preliti konjakom, doliti malo vode i dinstati na umerenoj temperature dok džigerica ne omekša, a suvišne tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
4. Crveni luk iseći na kockice, a bukovače na trake.
5. Na preostalom otopljenom puteru propržiti crveni luk i bukovače, dodati pirinač te i njega kratko propržiti.
6. Zatim preliti belim vinom i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dinstanja dodati ruzmarin, začine po ukusu i promešati.
8. Pripremljeni rižoto poslužiti uz dinstanu džigericu.
Izvor: Dobra hrana