Pileća galija

by| maj 6, 2009

Lepota i Zdravlje - recept - pileca galija

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

POTREBNO: (za 4 osobe):

Vreme pripreme: 50 minuta

 

Članak se nastavlja posle reklama
  • 2 veća pileća bela mesa
  • 100 g suvog vrata
  • 16 tankih listova šunke
  • 8 manjih kiselih krastavaca
  • 4 šnite sira trapista
  • 8 crnih maslina
  • 16 špargli iz konzerve
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1/4 glavice kupusa
  • 0,5 ml ulja
  • začin C, biber

 

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Pileća prsa preseći na pola, te svaku polovinu zarezati po sredini i istanjiti tučkom za meso.
Suvi vrat i kisele krastavce iseći na štapiće, luk na kolutove, praziluk i kupus na tanke rezance, a šargarepu izrendati.
2. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, napuniti ih krastavcima i suvim vratom, preklopiti i dobro pritisnuti ivice. Špargle uviti u listove šunke, a šnite trapista i masline nanizati na čačkalice kako bi se dobio izgled jedara.
3. Punjene šnicle i umotane špargle propržiti na vrelom ulju da porumene, šargarepu, kupus i praziluk blanširati u slanoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju.
4. Blanširano povrće staviti na tacnu za služenje, preko njega poslagati pečene šnicle, a na vrh svake šnicle zabosti jedro. Špargle prepoloviti pa poslagati sa svake strane šnicle po četiri kako bi izgledale kao vesla, a kolutove luka poslagati odgore po šnicli.

 

REČ NUTRICIONISTE:

 

Članak se nastavlja posle reklama

U pilećem mesu prednjači vitamin B6, koji
blagotvorno deluje na ćelije kože, sluzokožu, stomak i creva, kao i na
stvaranje crvenih krvnih zrnaca i regeneraciju jetre.

 

 

Izvor:  

Tagovi: