Pileća salata
500 g pilećeg belog mesa
70 g kikirikija
200 g šampinjona
1/2 celera
Članak se nastavlja posle reklama
100 g kiselih krastavaca
2 kisele paprike
1 zelena salata
Članak se nastavlja posle reklama
200 g majoneza
2 dl pavlake
Članak se nastavlja posle reklama
3 kašike ulja
mešavina začina
1. Pileće belo meso obariti, ostaviti da se ohladi, a potom iseći na kockice.
2. Šampinjone iseći na listiće i propržiti na malo ulja.
3. Celer očistiti i izrendati na krupno rende, kisele krastavce i papriku iseći na kockice.
Članak se nastavlja posle reklama
4. Kikiriki krupno iseckati, zelenu salatu iseći na trake.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, kikiriki, šampinjone, celer, zelenu salatu, kisele krastavce i papriku.
6. Preliti mešavinom majoneza i pavlake, dodati začine po ukusu i dobro izmešati.