Pileća salata sa avokadom
za 4 osobe
Potrebno je:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 2 manje glavice crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g oraha
- 1 avokado
- 2 kašike paradajz pirea
- 200 g majoneza
- 1,5 dl pavlake
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
- bosiljak, origano
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Posebno umutiti paradajz pire, origano, bosiljak i začine po ukusu. Pripremljenom smesom premazati piletinu.
3. Potom piletinu propržiti na vrelom ulju, te je ostaviti da se ohladi i iseći na kockice.
4. Crveni luk i avokado iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati, a orahe krupno iseckati.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Posebno umutiti majonez i pavlaku.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, orahe, avokado, crveni luk i beli luk. Dodati pripremljenu smesu od majoneza i pavlake, začiniti po ukusu i polako promešati.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana