Pileće faširane šnicle

by | mart 24, 2015

pilece fasirane snicle  2

Potrebno je:

– 1 komad pilećih grudi (oko 400-500 g), 1 tikvica (oko 400-500 g), 1 jaje, sredina starog hleba (oko 50 g), 50 ml mleka, 1 kašika prezli, so, biber, peršun, ulje.

Priprema:

– Tikvicu izrendati na sitno rende, dodati pola kašičice soli, ostaviti da pusti vodu. Sredinu hleba namočiti mlekom, ostaviti sa strane.
– Za to vreme skuvati pileće grudi. Skinuti belo meso, pa iseckati na najsitnije komadiće.
– U dublji sud staviti iseckano meso, oceđene tikvice, jaje, namočen hleb, pa začine, so, biber, peršun. Izmešati dobro. Dodati kašiku prezli, ako deluje suviše čorbasto. Smesa treba da je meka.
– Oblikovati manje šnicle debljine prsta i uvaljati ih u brašno. Pržiti na srednjoj temperaturi, na ulju koga ima toliko da doseže do polovine visine šnicli. Vreme prženja je oko pet minuta sa svake strane, ili dok šnicle ne porumene. Brzo će biti gotove jer je meso već kuvano. Od ove mere dobićete oko 12 manjih šnicli.

Članak se nastavlja posle reklama

Saradnik: Cooks and Bakes: Maja Babić (mamajacooks.blogspot.com)
Foto: Cooks and Bakes

Tagovi: