Pileće meso sa tikvicama

by | mart 14, 2013

Sastojci:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 3 mlade tikvice
  • 250 g listova kačkavalja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 dl pavlake
  • 3 jajeta
  • 2 dl mleka
  • 0,5 dl ulja
  • 1 pakovanje instant pirea
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
2. Tikvice oprati, odseći im vrhove i pomoću noža za guljenje iseći na listove. Listove posoliti i ostaviti da omekšaju.
3. Pržene šnicle premazati paradajz pireom, prekriti ih listovima kačkavalja i uviti u listove tikvica.
4. Posebno umutiti pavlaku, 2 jajeta i mleko, dodati začine po ukusu i promešati.
5. Instant pire pripremiti prema uputstvu sa kesice, a potom u njega dodati jaje i dobro izmešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati upakovane šnicle. Preko njih rasporediti krompir pire i preliti smesom od jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: