Pileći faširi u slanini

by | oktobar 10, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 jaje
  • 4 kašike prezli
  • 1/2 sveže crvene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 150 g mesnate slanine u listovima
  • 300 g šampinjona
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike brašna
  • 4 dl supe od povrća iz kocke
  • 1 kašika senfa
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

PRIPREMA:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Svežu crvenu papriku što sitnije iseckati, a šampinjone iseći na listove.
3. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, crvenu papriku, polovinu crnog i belog luka, jaje i prezle. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice.
6. Svaku ćufticu obložiti listom slanine I pričvrstiti čačkalicom. Zatim ih propržiti na vrelom ulju, izvaditi i ostaviti na toplom.
7. Na masnoći od mesa propržiti preostali crni i beli luk, dodati šampinjone te
i njih kratko propržiti.
8. Zatim naliti belim vinom i supom od povrća, dodati senf i hladnu zapršku (mešavinu brašna sa malo vode) te kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
9. Pred kraj kuvanja vratiti pileće fašire, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.

Izvor: Dobra hrana 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: