Pileći medaljoni u sosu od kikirikija

by| mart 31, 2011
Pileći medaljoni u sosu od kikirikija

  • 2 pileća bela mesa
  • 4 dl neutralne pavlake
  • 300 g testenine po želji
  • 8 šampinjona
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g putera od kikirikija
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina, biber

1. Pileće belo meso odvojiti od kostiju i uzdužno preseći napola, a zatim još jednom poprečno, kako bi se od jednog dobila 4 krupnija komada.
2. Pripremljene komade piletine istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Odvojiti drške od šampinjona.
4. Na jedan kraj pileće šnicle staviti šampinjon u kojem je kocka kačkavalja i preklopiti ga drugom polovinom mesa kako bi se dobio izgled medaljona. Od preostalih sastojaka napraviti još sedam medaljona.
5. Na vrelom ulju pržiti medaljone, sa preklopima okrenutim nadole. Pržiti dok ne porumene, a potom okrenuti na drugu stranu. Pržene medaljone izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
6. Na masnoći od mesa otopiti puter od kikirikija, sipati neutralnu pavlaku, dodati začine po ukusu i kratko propržiti. Vratiti medaljone, te sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: