Pileći ražnjići sa paprikama, krompirom i parmezanom
Ukusni pileći ražnjići sa paprikama i sveže rendanim parmezanom – obrok koji mami osmeh na lice, lak za pravljenje tokom toplih dana.
Sastojci:
– 400 g kuvanog krompira
– 2 čena belog luka
– po kašičica suvog majorana i majčine dušice
– 3 kašike sveže rendanog parmezana
– 10 kašika maslinovog ulja
– so
– biber
– 250 g pilećih prsa
– po 1 crvena i žuta paprika
Priprema:
Krompir operite i u ljusci kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Kada se ohladi, oljuštite ga i isecite na režnjeve. Očistite i ispasirajte beli luk, pa ga pomešajte s majčinom dušicom, parmezanom, uljem, solju i biberom. Meso operite, prosušite i isecite na kockice. Papriku operite, prepolovite, očistite i iseckajte. Ulje sa začinima rasporedite u 2 činije.
Krompir marinirajte 20 minuta u jednoj, a meso i papriku u drugoj posudi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Komade krompira, paprike i mesa stavljajte na ražnjiće naizmenično dok ne iskoristite sav materijal pa ih pecite pola sata u podmazanom plehu.