Piletina na kineski način

by | april 26, 2012

Sastojci:

malo veće pileće belo meso
1 kesa kineskog miksa (prodaje se u svakoj prodavnici)
1 pavlaka
1 supa iz kesice
2 dl vode
ulje
mešavina začina, so, biber

Za dekoraciju:

700 g krompira
100 ml mleka
so, mešavina začina
malo maslaca
1-2 lista vinove loze

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

1. Piletinu iseći na manje šnicle. Posoliti ih, pobiberiti i ostaviti da malo odstoje.
2. Kineski miks propržiti na vrelom ulju, da povrće skroz omekša.
3. Piletinu pržiti posebno, pa kad bude napola gotova, prebaciti je u tiganj sa povrćem.
4. Supu pomešati sa 2 dl vode, pa je dodati u meso. Kada voda ispari, isključiti šporet i dodati 1 pavlaku.
5. Krompir skuvati, izgnječiti ga, začiniti i dodati mleko i maslac. Dobro izmešati.
6. Jelo ostaviti da se prohladi desetak minuta, pa ga servirati uz pire krompir i list vinove loze!

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: