Piletina s kikirikijem
Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 1 praziluk
- 100 g kikirikija
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike gustina
- 0,5 dl soja sosa
- 3 čena belog luka
- 1 kašika đumbira u prahu
- 1 dl belog vina
- 1 kašika brašna
- 250 g pirinča
- 4 kašike ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Piletinu iseći na kocke dimenzija 1×1 cm, praziluk i ljutu papričicu na kolutove, a beli luk sitno iseckati.
2. Isečenu piletinu posuti brašnom pa propržiti na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa propržiti praziluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i prženu piletinu te promešati.
4. Posebno sjediniti vino, beli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umešati u prženo meso i povrće, te sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuvanja jelo začiniti po ukusu.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, procediti i služiti kao prilog.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama