Piletina s mlincima
Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 2 dl pileće supe
- 300 g milerama
- 2 dl neutralne pavlake
- 200 g gotovih mlinaca
- 150 g kačkavalja
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, kari
Način pripreme:
. Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti tučkom.
2. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno sjediniti pileću supu, mileram, neutralnu pavlaku, kari i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pržene šnicle.
5. Preliti ih polovinom smese od pavlake i prekriti mlincima. Zatim sipati preostali preliv i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni, a suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama