Piletina s mlincima

by | januar 19, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 dl pileće supe
  • 300 g milerama
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 200 g gotovih mlinaca
  • 150 g kačkavalja
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, kari

Način pripreme:

. Pileće belo meso iseći na šnicle i istanjiti tučkom.
2. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju.
3. Posebno sjediniti pileću supu, mileram, neutralnu pavlaku, kari i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pržene šnicle.
5. Preliti ih polovinom smese od pavlake i prekriti mlincima. Zatim sipati preostali preliv i posuti rendanim kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: