Piletina sa kukuruzom
1 čaša integralnog pirinča
2-3 čena belog luka
1 crvena paprika babura
1 zelena paprika babura
1 čaša jogurta
2 šoljice kukuruza
2 šargarepe
2 komada pilećih prsa
2 kašike soja sosa
kikiriki
Priprema:
1. Piletinu iseći na krupnije kocke, pa je dinstati na ulju toliko da se ”listići” mesa mogu razdvojiti rukama.
2. Piletini dodati samleven slani kikiriki. Pred kraj dinstanja umešati jogurt.
3. Paprike i šargarepu iseći na trake, beli luk sitno iseckati.
4. U posebnoj činiji kuvati pirinač (u razmeri 2:1), nakon dvadesetak minuta dodati mu kukuruz, iseckane paprike, šargarepu i beli luk.
5. Malo pre nego što jelo bude gotovo, usuti i soja sos. Promešati i poslužiti.
Recept Verice Nedeljković iz Novog Sada
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Pošalji recept