Piletina sa mlincima

by | april 29, 2012

Sastojci:

400 g piletine
300 g šampinjona
1/2 l mleka
2-3 kašike brašna
80 g margarina
mlinci (1 pakovanje)

Priprema:

1. Piletinu iseći na kockice i kratko propržiti.
2. U šerpici rastopiti margarin, sipati brašno i, lagano mešajući, dodavati mleko. Bešamel kratko kuvati dok se dovoljno ne zgusne.
3. Šampinjone iseći na listiće i 15 minuta kuvati u slanoj vodi. Ocediti ih i pomešati sa bešamel sosom.
4. Mlince vrlo kratko (2-3 minuta) potopiti u ključalu vodu.
5. Na tanjir staviti testeninu i piletinu, te ih preliti sosom.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Recept Branke Grbić iz Subotice

Izvor: Pošalji recept

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: