Piletina sa mlincima
za 6 osoba
vreme pripreme: 40 min.
pečenje: 45 min.
Potrebno je:
- 500 g gotovih mlinaca
- 700 g pilećeg belog mesa
- 5 dl neutralne pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 3 žumanceta
- 1 l pileće supe od kocke
- 200 g kačkavalja
- 1 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumene.
2. Mlince kratko blanširati u ključaloj pilećoj supi od kocke, a potom ih izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Posebno umutiti žumanca, neutralnu i kiselu pavlaku pa dodati malo mešavine začina po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti sloj obarenih mlinaca. Preliti sa malo fila od pavlake i poslagati red pilećih šnicli. Zatim opet preliti sa malo fila od pavlake, staviti red mlinaca, red šnicli i na kraju pavlaku i mlince.
5. Pripremljeno jelo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Savet plus: Mlince možete kupiti gotove ili ih sami umesiti.
Izvor: Dobra hrana