Piletina sa suvim šljivama
- 600 g pilećeg belog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 250 g pelata paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 dl prošeka (slatkog crnog vina)
- 8 suvih šljiva bez koštica
- 4 kašike ulja
- 400 g testenine po želji
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Piletinu i pelat paradajza iseći na krupnije kocke, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati pelat paradajza, paradajz pire i prošek pa dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je piletina napola dinstana, dodati suve šljive, peršun i začine po ukusu te kuvati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, procediti je od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana