Piletina u kikiriki sosu: Savršen spoj ukusa
Piletina u kikiriki sosu je recept koji nas je očarao, a evo i zašto.
Pileće meso je najzastupljenija namirnica životinjskog porekla i najčešće je i konzumiramo. Na našu sreću, pregršt je recepata koji mogu da obogate ukus ovog mesa.
Isprobajte i… Piletinu sa avokadom
Ipak, nekako, čini nam se da je jedna od najdražih kombinacija mnogih upravo spoj piletine i kikirikija. Pa u tom duhu, odlučili smo da vam predstavimo jedan takav recept i nadamo se da će vam se dopasti.
Piletina u kikiriki sosu
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
8 parčadi pilećih grudi, iseckanih na duguljaste šnite
1 fino iseckan crni luk
3 iseckana čena belog luka
2 iseckane ljute papričite (smanjite količinu ukolikone volite ljuto)
2 kašičice svežeg đumbira, narednanog
2 kašičice kurkume
100 g kikiriki putera
400 ml kokosovog mleka
400 g iseckanog paradajza iz konzerve
šaka seckanog korijandera
I još:
pečeni kikiriki
smeđi pirinač, skuvan
Isprobajte i… Meksičku piletinu s kukuruzom i korijanderom
Način pripreme:
- Zagrejte kašiku maslinovog ulja i dodajte iseckano pileće meso. Uz stalno mešanje pecite, dok meso ne dobije zlatkastu boju.
- Dodajte beli i crni luk, đumbir i čili papričicu i još jednu kašiku maslinovog ulja. Propržite minut, pa dodajte kurkumu.
- Meso izvadite iz masnoće i ostavite sa strane.
- U posebnoj činiji pomešajte kikiriki puter, kokosovo mleko i paradajz.
- Smesu sipajte u tiganj u kojem se peklo meso i pustite da provri, stalno mešajući.
- Dodajte korijander i vratite meso. Promešajte i ostavite da se krčka 30 minuta, na srednjoj temperaturi.
- U tanjir sipajte pirinač i dodajte piletinu. Pospijte s pečenim kikirikijem i poslužite toplo, uz sezonsku salatu.
Prijatno!