Piletina u soja sosu
Potrebni sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
500 g pilećeg belog mesa
1 dl soja sosa
100 g kečapa
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika žutog šećera
1,5 dl supe od povrća
100 g kikirikija
0,5 dl ulja
gustin po potrebi
150 g pirinča
mešavina začina
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
1. Piletinu iseći na trake i začiniti po ukusu.
2. Zatim je uvaljati u gustin i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenela. Pečenu piletinu izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Posebno sjediniti soja sos, kečap, jabukovo sirće, supu od povrća i šećer. Dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.
4. U sos dodati piletinu i kikiriki te dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.