Piletina u sosu od suvih šljiva i kajsija
Danas smo za vas izabrali piletinu na nešto egzotičniji način. Donosimo vam savršen recept koji možete već danas probati i obradovati vama drage ljude.
Sastojci
1 kg pilećih prsa
1/2 kašike belog luka u prahu
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
2 kašike ulja
170 g sušenih kajsija, iseckanih na pola
1 šoljica suvih šljiva, iseckanih na pola
1 šoljice pileće supe
3/4 šoljice belog vina
1/4 šoljice vinskog sirćeta
1 kašika smeđeg šećera
1 štapić cimeta
4 karanfilića
3 kašike vode
3 kašike senfa
4 kašike brašna
Priprema
Posolite piletinu i stavite biber. Pržite je na ulju oko 15 minuta.
Dodajte suve kajsije, šljive, pileću supu, vino, sirće, smeđi šećer, štapić cimet i karanfiliće. Kada provri, smanjite vatru i poklopite. Kuvajte oko 40 minuta.
Piletinu i voće stavite na tanjur.
Izvadite cimet i karanfilić.
Za sos, u maloj zdjeli pomešajte vodu, senf i brašno. Umešajte smesu brašna u smesu gde se kuvala piletina. Kuvajte i mešajte dok se sos ne zgusne.
Sosom prelite piletinu i voće. Poslužite sa kuvanim rpirinčem.
Pročitajte i… Insta izbor: Pasta sa bundevom!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.
Foto: Thinkstock
A.G.