Piletina u susamu sa gorkom čokoladom
POTREBNO JE: (za dve osobe)
- 200 g belog pilećeg mesa,
- 50 g gorke čokolade,
- 20 g putera,
- 50 g susama,
- 20 g zelene salate,
- 2 jaja
PRIPREMA:
Ukoliko ste pravi gurman, uživacete u čarima ovog slatko-slanog jela. Potrebno je uzdužno iseći piletinu i uvaljati komade u razmućena jaja, a potom u susam. Išpanovati i poslagati na tanjir sa zelenom salatom. U posebnom sudu istopiti čokoladu i preliti njome piletinu. Prepustite se carima ukusa. KALORIJE: 1.210 kcal
REČ PLUS:
Čokolada kao sastojak slanog jela?! Zanimljivo, zar ne? Piletina će vam “pokloniti” obilje belančevina, gvožđa i vitamina B1 i B12; susam ce povećati rezerve vitamina E, sniziti holesterol i krvni pritisak i zaštititi jetru od oksidativnih oštećenja, a čokolada ce vam vratiti dobro raspoloženje i regulisati krvni pritisak.