Piletina u umaku od badema

by | april 16, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 3 parčeta hleba
  • 2 čena belog luka
  • 1 dl crnog vina
  • 100 g badema
  • 3 dl pileće supe
  • 100 g majoneza
  • 100 g kačkavalja
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Hleb iseći na krupnije kocke, a beli luk sitno iseckati.
2. U suvom teflonskom tiganju propržiti hleb, beli luk i bademe. Zatim sve sastojke preručiti u blender i sa malo vode izmiksati da se dobije kašasta smesa.
3. Pileće belo meso iseći na šnicle i propržiti na malo ulja pa dodati pripremljeni umak od badema, crno vino, pileću supu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuvanja dodati rendani kačkavalj i majonez te polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: