Piletina u umaku od badema
Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 3 parčeta hleba
- 2 čena belog luka
- 1 dl crnog vina
- 100 g badema
- 3 dl pileće supe
- 100 g majoneza
- 100 g kačkavalja
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Hleb iseći na krupnije kocke, a beli luk sitno iseckati.
2. U suvom teflonskom tiganju propržiti hleb, beli luk i bademe. Zatim sve sastojke preručiti u blender i sa malo vode izmiksati da se dobije kašasta smesa.
3. Pileće belo meso iseći na šnicle i propržiti na malo ulja pa dodati pripremljeni umak od badema, crno vino, pileću supu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuvanja dodati rendani kačkavalj i majonez te polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama