Pinčos by 24Kitchen

by | april 27, 2013

Sastojci:

  • 200 g govedine
  • 100 g pršute

Za žele:

  • 4 lista želatina
  • 6 struka peršuna
  • 6 struka nane
  • 4 struka ruzmarina
  • 500 ml belog vina
  • sok od pola limuna

Za marmeladu od paprika:

  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica šečera
  • 1 kašika sirupa od đumbira
  • so i biber

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Potppite želatin u vodu na pet minuta. Iseckajte sitno začine.
2. Ugrejte belo vino u posudi i stavite blago isceđeni želatin i mešajte dok se ne rastvori. Dodajte iseckane začine i iscedite sok od limuna. Prebacite mešavinu u plitku pravougaonu posudu. Ostavite žele da se stegne u frižideru.
3. Sitno iseckajte luk i papriku. Propržite ih u malo maslinovog ulja. Dodajte šećer i malo vode i ostavite mešavinu da proključa.
4. Stavite u činiju komad tanko isečene govedine. Preko njega stavite krišku pršute. Urolajte.
5. Servirajte marmeladu od paprika kao osnovu. Preko nje stavite rolate od mesa. Odozgo stavite pravougaoni zeleni žele.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: