Pita od belog mesa

by| jun 28, 2011

 

Lepota i Zdravlje - recept - Pita od belog mesa


POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Priprema: 30 min. Pečenje: 50 min.

 

Članak se nastavlja posle reklama
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 5 jaja
  • 2 šargarepe
  • 200 g brašna
  • 3,5 dl pavlake
  • 400 g kačkavalja
  • 125 g putera
  • 3 kašike ulja
  • začin C, biber, so

 

PRIPREMA:

1. Pileće belo meso iseći na štapiće, šargarepu izrendati na krupno a kačkavalj na sitno rende, puter iseći na listove.
2. Piletinu posoliti, pobiberiti, pa uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u rendani kačkavalj. Ovako paniranu piletinu poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju.
3. Preko piletine posuti rendanu šargarepu, a u ostatak umućenih jaja dodati dve kašike brašna i pavlaku, izmešati, pa preliti preko piletine. Odgore poređati listove putera i staviti u rernu da se peče.
4. Pitu peći dok ne porumeni, zatim je izvaditi, ostaviti da se ohladi pa iseći na kocke.

Članak se nastavlja posle reklama

 

PEČ NUTRICIONISTE:

Članak se nastavlja posle reklama

Pileće belo meso sadrži 20 odsto belančevina, visok procenat vitamina, posebno grupe B, solidan je izvor gvožđa i drugih minerala, sadrži 70 odsto vode i sedam do devet odsto masti, a to je neznatno više od ribe (šest-sedam odsto), ali manje od jagnjetine (9,5 odsto), govedine i svinjetine (oko 10 odsto).

 

Izvor:  

Tagovi: