Pita od heljdinih kora
- 500 g heljdinih kora
- 1 manja glavica slatkog kupusa
- 1 praziluk
- 150 g suvog vrata
- 1 dl ulja
- mešavina začina
- biber
Za preliv:
- 2 dl pavlake
- 3 jajeta
- 2 dl mleka
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Heljdine kore urolovati i iseći na trake širine 1 cm.
2. Slatki kupus očistiti od spoljnih listova i korena, a potom ga narendati kao za salatu. Suvi vrat i praziluk iseći na kockice.
3. Na ulju propržiti praziluk i slatki kupus da omekšaju. Pred kraj prženja dodati suvi vrat i začine po ukusu i promešati.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, a zatim u nju ređati sloj iseckanih heljdinih kora pa sloj kupusa i tako naizmenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku, mleko i prašak za pecivo pa preliti preko pite.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama