Pita od kiselog kupusa sa slaninom by 24Kitchen
Sastojci:
- 600 g krompira
- So
- 500 g kiselog kupusa
- 3 jaja
- So i biber
- 150 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 1 zelena paprika
- 50 g brašna
- 100 g rendanog sira
- 1 tabla lisnatog testa
Način pripreme:
1. Oljuštite i isecite krompir na kockice. Kuvajte ga u slanoj vodi oko I0 minuta.
2. Isecite slaninu na kockice i pržite na malo ulja oko 5 minuta. Luk isecete na polumesece, a papriku na tanke trake. Dodajte ih slanini na oko 3 minuta, dok ne omekšaju. Začinite soIju i biberom.
3. Izvadite na nekoliko minuta Iisnato testo da se otopi.
4. Procedite kiseli kupus. Koristite iseckan kupus koji je fermentisao u tegli. Umutite dva jaja, začinite solju i biberom i dodajte kupusu. Promešajte.
5. Procedite krompire i vratite ih kratko na vatru. Brašno dodajte slanini i povrću i promešajte. Isključite vatru i dodajte sir, promešajte. Dodajte krompire i promešajte. Smesu prebacite u duboku posudu za pečenje I ravnomerno rasporedite. Prelijte kupusom i rasporedite.
6. Dasku pobrašnite i razvijte lisnato testo u pravougaonik. Prebacite ga preko kupusa. Uvucite ivice unutra i dobro ga pritisnite viljuškom. Testo premažite umućenim jajetom. Pitu pecite 15 minuta u već ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen