Pita od krompira sa mesom

by | decembar 6, 2011

Potrebno je

Za testo:

750 g brašna

3 dl mleka

Članak se nastavlja posle reklama

300 g krompir pirea

1 svež kvasac

2 kašike masti

Članak se nastavlja posle reklama

2 jajeta

1 žumance

Članak se nastavlja posle reklama

1 kašičica šećera

susam, so

Za fil:

500 g mlevene junetine

2 glavice crnog luka

Članak se nastavlja posle reklama

4 kašike ulja

mešavina začina, biber

Testo:

1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac.Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.

2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, krompir pire, nadošli kvasac, mast, celo jaje, žumance i malo soli po ukusu. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da miruje 20 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:

1. Crni luk iseći na kockice a zatim pržiti na malo ulja dok ne porumeni.

2. Dodati mleveno meso i kratko ga pržiti dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem povremeno dolivajući vodu, dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.

Finalni postupak:

1. Odstojalo testo podeliti na dva dela. Od svakog dela razvući pravougaonik debljine 4 mm.

Članak se nastavlja posle reklama

2. U nauljenu tepsiju staviti prvu koru, preko nje rasporediti fil od mesa i prekriti ga drugom korom.

3. Krajeve pite ”zašuškati” da se testo ne bi dizalo tokom pečenja.

4. Pitu premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: