Pita potrpuša
SASTOJCI:
500 g kora za gibanicu
ulje i kisela voda za prskanje kora
Za 1. nadev:
500 g sira
4 jajeta
2 dl kisele pavlake
soli po ukusu
Za 2. nadev:
1 glavica crnog luka
500 g mlevene junetine
po 1 kašičica soli i mešavine začina
malo bibera
ulje
Za preliv:
1 jaje
2 dl kisele pavlake
PRIPREMA:
Nadev 2.
1. Sitno iseckati crni luk, pa ga prodinstati na ulju.
2. Dodati mleveno meso i začine, te nastaviti sa dinstanjem.
Nadev 1.
1. Izmešati sir, pavlaku i razmućena jaja, pa dosoliti po ukusu.
2. U podmazan pleh ređati po 2-3 kore poprskane mešavinom ulja i vode.
3. Posuti ih nadevom od sira, pa prekriti korama poprskanim uljem.
4. Zatim naneti polovinu nadeva od mesa, te postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljeni materijal.
5. Pitu peći u podmazanom plehu 45 minuta na 200 °C.
6. Na kraju, pomešati pavlaku i jaje. Izvaditi pitu iz rerne, iseći je na kocke, premazati ovom mešavinom i dopeći još desetak minuta. Pitu možete poslužiti i toplu i hladnu!
Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice
Izvor: Pošalji recept