Pita sa mesom i krompirom

by | septembar 13, 2012

za 6 osoba

Potrebno je:  

  • 500 g kora za pitu
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 3 krompira srednje veličine
  • 3 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 prašak za pecivo
  • mešavina začina,
  • biber

Priprema:  

1. Crni luk iseći na kockice, a krompir izrendati na krupno rende.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso i krompir te kratko propržiti da meso promeni boju, a krompir omekša. Zatim skloniti sa ringle, dodati začine po ukusu, promešati i ostaviti da se ohladi.

3. Odgovarajuću tepsuju nauljiti i dno prekriti dvema korama za pitu. Premazati sa malo fila od mesa i krompira te prekriti jednom korom. Isti postupak (kora, fil) ponavljati dok se ne potroši pripremljeni materijal. Završiti sa dve kore za pitu.

4. Pripremljenu pitu iseći na kocke.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Posebno umutiti jaja, preostalo ulje, jogurt, mineralnu vodu i prašak za pecivo. Preliti preko pite i ostaviti je da odstoji 30 min. Zatim pitu staviti u zagrejanu rernu na 180 ºC i pe i dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: