Pita sa pekan orasima by 24Kitchen

by | januar 13, 2013

Za fil:

  • 110 g maslaca
  • 3 jaja
  • 1 štapić vanile
  • 100 g šećera u prahu
  • 170 g javorovog sirupa
  • 225 g pekan oraha

Za osnovu:

  • 100 g griza
  • 50 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 75 g šećera
  • 1 jaje

Način pripreme:

1. Pomešajte brašno i griz, pa ih prospite na dasku. Napravite malo udubljenje i u njega stavite šećer, maslac i jaje. Umesite glatko testo, napravite loptu, lagano ga spljeskajte i uvijte u providnu foliju. Ostavite testo u frižideru 1 sat.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Razvucite testo debljine 5 mm, postavite ga preko okruglog, talasastog kalupa za pitu. Izbockajte po dnu viljuškom, stavite parče papira za pečenje preko testa, a preko njega šaku pasulja ili pirinča. To je tzv. Slepo pečenje. Pecite osnovu pite na 170 stepeni 20 minuta.

3. Istopite maslac i dodajte unutrašnjost štapića vanile. Umutite jaja sa šećerom. Nakon toga dodajte javorov sirup (možete ga zameniti, ali se menja ukus i aroma). Dodajte maslac sa vanilom u jaja. Na kraju dodajte 1/3 sitno iseckanih oraha.

4. Prelijte mešavinu preko ispečene osnove. Pecite pitu 30 minuta na 170 stepeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: