Pita sa rabarabom by 24Kitchen

by | jun 10, 2013

Pita sa rabarabom

Sastojci:

  • 130 g secera u prahu
  • 3 jajeta
  • 1 šoljica slatke pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 šoljica mlevenih badema
  • 1 kašičica esencije vanile
  • 5 stabljika rabarabe

Način pripreme:

1. U činiji promešajte šećer u prahu, jaja, slatku pavlaku, brašno, fino samlevene bademe i esenciju vanile. Mošajte dok no dobijete glatku smesu.
2. Rasporedite testo u četiri vatrostalne posude.
3. Isecite stabljike rabarbare na trake iste veličine, da stanu u posudice. Mežeta da zamenite rabarbare nekim drugim voćem – malinama, šljivama, jabukama. Stavite po nekoliko komada rabarbare u posudu, sa šupljom stranom na gore. Pospite kristal šećerom.
4. Stavite posudice u pleh i pecite pitice na 180 stepeni, 25 min.
5. Poslužite pitu sa kuglom sladoleda.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: