Pita sa šampinjonima
Lagana pita sa šampinjonima. Može se služiti kao predjelo, a uz jogurt može biti sjajan doručak.
Sastojci:
kore za pitu ili gibanicu
– 300 g šampinjona
– 2 glavice crnog luka
– 3 kašike ajvara
– 1 kašika soli
– origano
– 1/2 šolja ulja
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
1. Izdinstajte na ulju sitno isečen crni luk, pa dodajte šampinjone. Kada se dobro izdinstaju šampinjoni i luk dodajte soli po ukusu i malo origana.
2. Kore podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo premažite ajvarom i ravnomerno rasporedite izdinstane šampinjone.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Uvijte u rolne, premažite uljem i pecite u podmazanom plehu.
4. Kada dobije rumenu boju pitu izvadite iz rerne i poprskajte hladnom vodom, a potom prekrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata .
Članak se nastavlja posle reklama