Pita sa spanaćem

by | decembar 12, 2012

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g mladog spanaća
  • 250 g mladog sira
  • 4 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g putera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • mešavina začina
  • so

Priprema:

1. Crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Spanać izblanširati u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati spanać i beli luk. Sve kratko propržiti te skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati izmrvljeni mladi sir i umućena jaja pa promešati.
5. Pravougaonu tepsiju premazati puterom, a dno prekriti dvema korama za pitu. Premazati sa malo fila od spanaća i prekriti jednom korom. Isti postupak (kora, fil) ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa dve kore za pitu.
6. Pripremljenu pitu iseći na kocke i preliti je otopljenim puterom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: